Alexandru Tănase: NIMENI nu va sări în ajutorul Republicii Moldova

alexandru-tanase-1

Preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase este de părerea că RM are nevoie de „o perioadă de guvernare stabilă şi înţeleaptă care şi-ar propune edificarea unui stat şi reconcilierea societăţii, dar nu partajarea fabricilor şi uzinelor care au rămas neprivatizate”.

„Slavă Domnului că în Chişinău nu se întâmplă ca în Ucraina, dar premise pentru aşa ceva în mod cert există deoarece trăim într-o societate cu valori diferite, în spaţii mediatice diferite, sunt cetăţeni care urmăresc exclusiv posturi din Federaţia Rusă”, a spus Tănase.

Cât priveşte aderarea ţării noastre la NATO pentru a-şi asigura astfel protecţia, Tănase a declarat că indiferent de apartenenţa la un sistem de securitate colectiv, un grad net superior de protecţie a independenţei unei ţări, Moldova nu poate miza doar pe asta.

„Problema securităţii este problema fiecărui stat. Dacă RM nu va avea grijă să-şi asigure securitatea, nicio alianţă nu va fi capabilă să o protejeze. Este naiv să crezi că aici va fi o debandadă şi o corupţie la nivel instituţional şi un dezastru total şi va veni un tânăr din Kentucki, altul din New-York să ne apere nouă independenţa. Trebuie să fim realişti, aşa ceva nu este posibil. Primul lucru care urmează a fi făcut pentru a asigura independenţa RM este construcţia statului de drept”, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale adăugând că după evenimentele din Ucraina, orice scenariu este posibil şi RM trebuie să fie gata să gestioneze situaţia.

„Despre NATO nu se discută doar în context electoral sau termeni propagandistici. Am văzut multă lume care era rezervată la acest subiect şi acum manifestă mare deschidere. Criza din Ucraina i-a făcut pe toţi să se trezească, începând de la partenerii noştri americani”, a conchis Tănase.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By