A dus de nas anchetatorii, însă a fost deconspirat. Cum a vrut să fugă de PEDEAPSĂ un fost poliţist

marijuana

foto simbol

Un fost poliţist din Ungheni, care în 2011 a fost achitat după ce a sustras substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari cu folosirea situaţiei de serviciu, a fost condamnat recent la pedeapsă reală cu închisoarea.

Potrivit procurorilor, aflând că în Comisariatul din Călăraşi se află aproximativ 4 kg de marijuana ridicată dintr-o gospodărie, poliţistul, care activa în cadrul Comisariatului de Poliţie în Transport Ungheni, s-a deplasat în Călăraşi şi a transportat toată cantitatea în biroul său de serviciu din Ungheni. Ulterior, contrar procedurii legale, poliţistul a deteriorat sigiliul sacului în care se afla substanţa narcotică de unde a sustras 1,63 kg de marijuană.

În urma controlului efectuat de procurori, privind modalitatea de păstrare a corpurilor delicte, inculpatul aflând despre pornirea urmăririi penale pe faptul sustragerii substanţelor narcotice şi având scopul de a induce în eroare organul de urmărire penală, a făcut rost de 1,67 kg de marijuana pe care a plasat-o într-o încăpere anexă a instituţiei, invocând că aceasta este partea care lipsea a corpului delict.

Conform raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, după structura morfologică şi componenţa chimică, masa vegetală se deosebea de corpul delict din cauza penală intentată anterior.

În septembrie 2011, Judecătoria Ungheni l-a achitat pe inculpat, deoarece faptele nu ar fi fost comise de către el. Sentinţa a fost contestată de procurori pe motivul ilegalităţii, însă apelul a fost respins de Curtea de Apel Bălţi. Prin decizia Curţii Supreme de Justiţie din decembrie 2012 au fost admise recursurile procurorilor, casată decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Bălţi şi dispusă rejudecarea cauzei.

Astfel, recent, fostul poliţist a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 8 ani de închisoare, amendat cu 20 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în MAI pe un termen de 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By