Vameşii au depistat un lot de produse cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute (VIDEO)

cosmetica

Vameşii de la postul vamal Leușeni au depistat un lot de produse cosmetice care se presupune că ar fi contrafăcut. Mărfurile au fost camuflate și dosite de şoferul unui „Mercedes”, cu numere de înmatriculare străine.

Unitatea de transport se deplasa din Italia în Republica Moldova, transportând colete și transmisiuni neînsoțite. În urma unui control, colaboratorii vamali au depistat în cinci genți peste 850 articole de produse cosmetice „Make-Up”, în valoare de zeci de mii de lei.

Potrivit şoferului, în vîrstă de 38 de ani, mărfurile urmau să fie comercializate pe piețele de desfacere din municipiul Chișinău.

cosmetica1

cosmetica2

În rezultat, produsele cosmetice au fost confiscate, iar cazul va fi investigat pentru a fi stabilite circumstanțele și sancționarea conducătorului auto conform prevederilor legale.

Totodată, au fost iniţiate acţiuni de verificare a produselor care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Serviciului Vamal, mărfurile inscripţionate cu simbolurile unor branduri de renume sunt reținute la frontieră în cazul în care sunt mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor respective, reprezentînd obiect al proprietăţii intelectuale, protecţie acordată titularului de drepturi asupra mărcii pe teritoriul R. Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By