Un poliţist din regimentul „SCUT” a fost condamnat la ÎNCHISOARE

inchisoare

Un subofiţer de poliţie al Regimentului de patrulă şi santinelă „SCUT” al Comisariatului General de Poliţie a fost condamnat.

Potrivit Procuraturii de nivelul Curţii de Apel Chişinău, în noaptea de revelion a anului 2011, poliţistul a fost chemat de tatăl său pentru a soluţiona un conflict iscat între sora acestuia şi câţiva tineri în comuna Dumbrava mun. Chişinău. Considerând că una din persoanele implicate în conflict nu se supune cerinţelor aparent legale ale poliţiei, în mod intenţionat, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă.

În continuare, inculpatul a escortat ilegal trei tineri la Comisariatul de Poliţie Buiucani, unde le-a aplicat multiple lovituri cu mâinile şi picioarele.

În vara anului trecut poliţistul a fost achitat de Judecătoria Buiucani, care şi-a motivat decizia prin faptul că infracţiunea nu a fost comisă de către inculpat. Procurorii însă nu au fost de acord cu această sentinţă şi au atacat-o la Curtea de Apel Chişinău, care recent l-a condamnat pe poliţist la 2 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 3 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By