Un moldovean şi patru ucraineni, REŢINUŢI la frontieră

frontiera

foto simbol

Cinci bărbaţi, un moldovean şi patru ucraineni, au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră, pentru traversarea ilegală a hotarului, pe sectorul moldo-ucrainean.

În cursul zilei de ieri, inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora au observat, pe direcţia Udobnoe-Palanca, două persoane care nestingherit au trecut hotarul din Ucraina în Republica Moldova. Acţiunile bărbaților au fost monitorizate, iar când aceștia se aflau pe partea moldovenească au fost opriţi, pentru efectuarea unor verificări. Din primele cercetări s-a aflat că este vorba despre un moldovean de 29 de ani, locuitor al oraşului Dubăsari şi un ucrainean de 46 de ani, din satul Kazarovici, raionul Vîşgorod.

Persoanele au recunoscut că au trecul ilegal frontiera din motiv că ucraineanul nu deținea careva acte de identitate.

Un caz similar a fost înregistrat și în această dimineaţă. Angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Ocniţa au reţinut, pe direcţia Clocuşna-Sokireanî, trei tineri, fără acte de identitate. Persoanele au declarat că sunt cetăţeni ai Ucrainei și intenționau să meargă în vizită, iar lipsa documentelor i-a determinat să traverseze ilegal frontiera.

În ambele cazuri, angajații Poliției de Frontieră le-au întocmit acte de constatare privind trecerea ilegală a frontierei de stat, persoanele au fost reţinute în vederea continuării investigaţiilor și stabilirii tuturor circumstanțelor.

Notă: Pe parcursul anului 2013 angajaţii Poliţiei de Frontieră au înregistrat 172 cazuri de traversare ilegală a frontierei de stat, în care au fost implicate 243 de persoane. În primele trei luni ale anului curent au fost documentate 25 asemenea cazuri şi reţinute 38 de persoane.

moldova24.info, cu referire la Poliţia de Frontieră

You may also like

Comments are closed.

By