Un locuitor din Băcioi afuma peşte în condiţii ANTISANITARE, pe care-l vindea în magazine şi pieţe

Peste-afumat

Angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au stopat o linie clandestină de producere a peştelui afumat, improvizată într-o locuinţă părăsită din comuna Băcioi. Cu peşte afumat erau aprovizionate magazinele alimentare din localitate precum şi pieţele comerciale din capitală.

În cadrul percheziţiilor autorizate forţele de ordine au depistat peste două tone de peşte în asortiment pregătit pentru afumare. Astfel proprietarul în vârstă de 57 de ani urma să încaseze venit în sumă de 150 000 lei. Secţia de producere şi afumare a peştelui era camuflată într-o anexă şi garajul casei, unde trăiau şi lucrau doi bărbaţi cu vârstele de 31 şi respectiv 49 ani, originari din raioanele Ştefan Vodă şi Edineţ. Procedura de afumare a peştelui avea loc doar pe timp de noapte. Poliţiştii au constatat la faţa locului că peştele era păstrat şi pregătit în condiţii antisanitare, iar lucrătorii în special nu erau echipaţi corespunzător pentru asemenea activităţi. La solicitarea poliţiştilor, stăpânul nu a putut prezenta niciun act legal elementar, care i-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate.

Angajaţii Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor au interzis producţia de peşte pentru spre consum uman. Toată cantitatea de peşte a fost ridicată şi urmează a fi nimicită ulterior. În prezent poliţiştii investighează versiunile, privind originea şi provenienţa peştelui, însă nu exclud că ar fi fost adus din regiunea transnistreană. Deocamdată proprietarul riscă amendă în mărime de 3 000 lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By