Turcinov RECUNOAŞTE: Forțele de ordine sunt INCAPABILE să controleze situația în estul țării

turcinov

Președintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, a declarat miercuri că forțele de ordine ucrainene nu sunt capabile să preia controlul asupra situației în estul țării.

“Vreau să spun în mod sincer că structurile de forță nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situației în regiunile Donețk și Lugansk”, a afirmat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu șefii administrațiilor de stat regionale, după cum relatează RIA Novosti.

El a adăugat că situația din estul țării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Donețk). ”Orașul Slaviansk este controlat de grupări teroriste și diversioniste”, a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian, citat de Agerpres.

Menţionăm că marile orașe din sud-estul Ucrainei, între care Donețk, Harkov și Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susținătorilor federalizării țării care contestă noile autorități proeuropene de la Kiev și cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By