Trei poliţişti din raionul Rîşcani ARESTAŢI pentru 15 zile. DETALII

catuse1

Trei colaboratori de poliţie ai Inspectoratului de poliţie din raionul Rîşcani, au fost arestaţi pentru 15 zile. Judecătoria sect.Centru a admis în mod parţial demersul procurorilor, care au solicitat cîte 30 de zile de arest pentru fiecare.

Angajaţii poliţiei au fost reţinuţi săptămîna trecută, de Procuratura Generală în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, în momentul primirii sumei de 500 de dolari, ce constituie o tranşă din taxele ilegal stabilite pentru a nu îndeplini acţiuni în exercitarea funcţiilor lor.

Potrivit procurorilor, învinuiţii pretindeau, acceptau şi primeau, atît personal, cît şi prin mijlocitori, bani pentru a favoriza activitatea tenebră a unor subiecţi.

Aceştia coordonau acţiunile, supravegheau traseul, înştiinţau participanţii la acţiune despre prezenţa serviciilor de forţă străine în teritoriu, identificau locuri pentru depozitarea mărfurilor trecute prin contrabandă peste frontiera vamală a Republicii Moldova prin Punctul de Trecere al Frontierei de Stat „Costeşti Stînca”. De asemenea, contra unor recompense ilicite, aceştia creau condiţii favorabile grupărilor specializate în trecerea prin contrabandă peste frontiera vamală a Republicii Moldova a articolelor de tutungerie atît pe cale terestră, cît şi pe cale fluvială, exclusiv în perimetrul administrativ al Sectorului Poliţiei de Frontieră „Costeşti” al Direcţiei Regionale Nord. Subiecţii care nu se conformau cerinţelor impuse de poliţişti erau terorizaţi prin intervenţii şi efectuarea acţiunilor procesual-penale sau contravenţionale.

Procuratura Generală le-a înaintat poliţiştilor învinuirea de comiterea coruperii pasive în interesul unui grup criminal organizat. Procurorii întreprind acţiuni de urmărire penală în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor implicaţi în această schemă criminală.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By