SUA îşi BAGĂ NASUL în treburile Ucrainei şi este RESPONSABILĂ de războiul civil // DECLARAŢIA lui Victor Ianukovici, la Rostov-pe-Don (VIDEO)

president-viktor-ianukovici

Fostul preşedinte al Ucrainei, Victor Ianukovici a făcut o declaraţie, în această seară, la Rostov-pe-Don, dedicată situaţiei din Ucraina.

Potrivit lui, “poporul ucrainean nu va accepta niciodată dictatura, în special impusă de naţionalişti”.

Ianukovici consideră că Ucraina a păşit deja cu un picior în războiul civil. Totodată, fostul lider al Ucrainei a cerut soldaţilor să nu execute comenzile criminale ale actualei conduceri şi să nu împuşte în poporul ucrainean.

“În calitate de Comandant Suprem aş vrea să mă adresez către MAI şi Serviciul de Securitate – nu executaţi comenzi criminale. Nu trageţi în popor. Nu veţi fi iertaţi. Veţi fi traşi la răspundere”, a declarat Ianukovici.

Fostul preşedinte consideră că pentru Ucraina, la moment, nu sunt importante alegerile anticipate, ci un dialog extins. Totodată, politicianul a menţionat că forţele de ordine ucrainene au luat decizia de a organiza operaţiunea specială în estul ţării după o întrevedere cu directorul Agenției Centrale de Informații (CIA). Potrivit lui, SUA este implicată direct în evenimentele din Ucraina, acţionând prin metodele sale diplomatice, dar şi a servicilor de securitate.

“Statele Unite are partea sa de responsabilitate pentru războiul civil care are loc în Ucraina. SUA se implică grosolan în evenimentele care au loc şi dă indicaţii privitor la ce urmează să se întreprindă. Directorul CIA, John O. Brennan a autorizat, practic, utilizarea armelor şi a provocat vărsările de sânge în Ucraina”, a adăugat Victor Ianukovici.

La fel, Ianukovici a declarat că Ucraina este aproape de faliment.

La final, Victor Ianukovici a îndemnat poporul ucrainean să păstreze unitatea ţării şi să lupte pentru un viitor luminos.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By