Şi-a făcut un cadou de Paşte – amendă de 1500 de lei

PIC_1805

La pista de intrare în țară a postului vamal Leușeni a fost prevenită introducerea frauduloasă a unui lot de întrerupătoare automate, dosite printre colete neînsoțite .

Pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat un microbus de model ,,Mercedes Sprinter 210D” cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean.

Unitatea de transport se deplasa din Italia în Republica Moldova transportând colete și transmisiuni neînsoțite. Controlului vamal, șoferul a declarat inițial, că transportă doar bunuri personale și nu are ce să indice în Declarația vamală tipizată-DV6.

Datorită unei analize profunde a indicatorilor de risc şi a filtrelor de control aplicate de colaboratorii vamali, atît conducătorul auto cît şi mijlocul de transport au prezentat mai multe suspiciuni rezonabile, motiv pentru care a fost dispusă efectuarea controlului vamal nedistructiv cu dispozitivul ,,X-Ray Rapiscan”.Ca rezultat, în compartimentul marfar al microbusului, printre colete, au fost depistate în 3 cutii din carton (ambalaj original care le identifică) un lot de întrerupătoare automate în valoare de peste 100 mii lei, nedeclarate și dosite de controlul vamal.

Mai mult, cetățeanul s-a ales cu o amendă de 1500 de lei, iar marfa este supusă procedurii de confiscare conform prevederilor art. 287, al.10 – Cod Contravențional al RM.

1

2

3

Menţionăm că în perioada sărbătorilor pascale, colaboratorii vamali și echipele mobile ale Serviciului Vamal activează la capacitate maximă, în acest sens, instituția a întreprins mai multe acțiuni care au drept scop simplificarea procedurilor de control, evitarea aglomerărilor , oferirea unei stări de confort participanților la traficul transfrontalier, dar și prevenirea cazurilor de transportare frauduloasă a mărfurilor peste fronteira de stat a Republicii Moldova.

moldova24.info, cu referire la Serviciul Vamal al Republicii Moldova

You may also like

Comments are closed.

By