Serviciul de Securitate al Ucrainei a reţinut o SPIOANĂ RUSĂ, care A TRAS în manifestanţii din Nikolaev (FOTO /VIDEO)

koleda

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reţinut o cetăţeană a Federaţiei Ruse care îndeplinea comanda serviciilor speciale pentru a destabiliza situaţia din regiunile de sud ale ţării. Femeia avea la sine un pistol traumatic, adaptat pentru tragere cu gloanțe de luptă şi recomandări pentru pregătirea grupurilor de diversionişti.

Potrivit serviciului de presă al SBU, este vorba de Maria Koleda, anul naşterii 1991. Femeia a sosit în oraşul Herson pe 4 aprilie, anterior ea mai fusese în Ucraina de 8 ori. În perioada 5-6 aprilie, spioana rusă a avut mai multe întâlniri cu liderii şi activiştii mişcărilor pro-ruse din Herson. De asemenea, femeia a vizitat şi alte centre raionale din regiune pentru a monitoriza situaţia.

Pe 7 aprilie, cetăţeana Rusiei a participat la confruntările care au avut loc lângă administraţia regională de stat din Nikolaev. Potrivit spuselor femeii, în timpul manifestaţiilor ea a tras din arma de foc, rănind trei persoane. După incident, aceasta a părăsit oraşul Nikolaev şi s-a întors în regiunea Herson.

koleda1

koleda2

Potrivit SBU, pe data de 8 aprilie, Koleda a raportat „şefului” său din FR despre numărul dispozitivelor explozive improvizate pe care le au în posesie „activiştii”, dar şi despre acordul încheiat cu aceştia privind primirea armelor de foc.

Femeia primise ordin să obţină informaţii privind armamentul pe care îl au în dotare colaboratorii Serviciului Vamal de la graniţa Crimeii cu Ucraina. În plus, acesteia i s-a cerut să afle cum va fi posibilă traversarea prin Crimeea a persoanelor cărora li s-a interzis accesul în Ucraina, pe cale legală sau cu ocoliea posturilor vamale interne de control.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By