Senatorul american John McCain: Noi vă susținem și credem în voi

McCain Leanca

Declarația a fost făcută de senatorul american John McCain la întâlnirea cu Prim-ministrul Iurie Leancă.

Din delegația venită la Chișinău, care este condusă de John McCain, fac parte senatorii: John Barrasso, John Hoeven și Ron Johnson, care reprezintă Comisiile pentru Relații Externe și pentru Energie și Resurse Naturale din Senatul SUA.

Oficialii de la Washington și Iurie Leancă au discutat despre importanța intensificării dialogului bilateral, atragerea investițiilor americane și intensificarea relațiilor comerciale dintre cele două state, sporirea securității energetice, evoluțiile din regiune și reglementarea conflictului transnistrean.

Premierul Iurie Leancă a exprimat convingerea că Dialogul Strategic, lansat în cadrul vizitei sale recente în SUA, va aduce cooperarea bilaterală la un nivel calitativ nou prin crearea unui mecanism permanent de consultări, astfel încât acest dialog să se transforme într-un parteneriat strategic.

„Apreciem această vizită drept o expresie a solidarității, un mesaj de continuitate a unei tradiţii de prietenie şi sprijin politic dintre ţările noastre, ce capătă o semnificaţie deosebită în anul 2014, crucial pentru destinul european al Republicii Moldova”, a declarat șeful Guvernului de la Chișinău.

La rândul lor, senatorii americani au reconfirmat sprijinul politic al Statelor Unite, dar și suportul financiar pentru dezvoltarea țării noastre și realizarea reformelor în diverse domenii. John McCain a declarat că SUA va ajuta Republica Moldova, care parcurge o perioadă importantă în drumul său spre Uniunea Europeană. „Noi vă susținem, noi credem în voi și știm că treceți printr-o perioadă dificlă”, a subliniat senatorul John McCain.

John McCain se află la Chişinău pentru a doua oară. Prima sa vizită oficială a avut loc în anul 2011.

moldova24.info, cu referire la gov.md

You may also like

Comments are closed.

By