Saharneanu RĂSUFLĂ UŞURAT. Nu-l paşte niciun DOSAR

saharneanu1

Deranjat de calomniile în adresa sa, deputatul liberal-reformator, Valeriu Saharneanu a solicitat SIS-ului, MAI-ului și Procuraturii Generale să examineze dacă există vreun dosar de agent, persoană racolată, informator sau colaborator al serviciilor secrete sovietice ori post-sovietice. Totodată, Saharneanu a cerut să se facă verificări dacă există vreun cazier sau documente care ar dovedi că a suferit cineva în urma activități sale.

Răspunsul din partea organelor de drept a fost unul îmbucurător pentru parlamentar.

“Ministerul Afacerilor Interne vă informează, că datele de identitate ale Dumneavoastră nu figurează în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice al Republicii Moldova. MAI nu dispune de careva date privind tragerea Dumneavoastră la răspundere contravenţională. Semnează: Dorin Recean, Ministru;
Serviciul de Informaţii si Securitate al RM consemnează lipsa dosarelor în privinţa Dumneavoastră. Semnează: Mihai Balan, Director; Procuratura Generală: în rezultatul controlului efectuat s-a stabilit că nu aţi fost şi nu sunteţi colaborator confidenţial al autorităţilor indicate şi nu există dosare referitor la antrenarea Dvs. în această activitate. Semnează: Alexandru Lozan, Procuror, şef al secţiei control al activităţii operative de investigaţi şi asigurare a regimului secret”, a declarat Saharneanu în plenul Parlamentului, dând citire răspunsului oficial primit din partea celor trei instituţii.

Amintim că parlamentarul a decis să se adreseze organelor de drept menţionate după ce în cadrul şedinţei din 21 noiembrie 2013, deputatul comunist Vladimir Voronin l-a atacat, acuzându-l că ar fi fost un agent KGB care a băgat mai mulţi oameni la puşcărie.

“Saharneanu, tu toată viaţa de când te-ai născut eşti trădător. “Klicika” (n.r. Кличка – trad. porecla) ta este Calypso, de agent KGB. Dacă vrei, noi o să-ţi demonstrăm şi dosarele în care se arată pe cîţi oameni din acei pe care azi îi numeşti colegi, prieteni i-ai băgat la timpul respectiv la dubală. Calypso, linişteşte-te. Du-te de bună voie de aici şi nu încurca lumea”, a spus Voronin în cadrul şedinţei din noiembrie 2013.

În cadrul şedinţei de ieri, Valeriu Saharneanu nu a ratat ocazia să-l critice pe liderul comunist, numindu-l mincinos.

“Vladimir Voronin este un mincinos de care nu a mai auzit pământul, este un calomnios fără pereche”, a adăugat deputatul PLR.

Voronin nu a fost prezent în sală ca să-i adreseze replica.


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By