PUTIN: În estul Ucrainei NU EXISTĂ subunităţi ale trupelor ruseşti. Rusia NU A PLANIFICAT niciodată NICIO ANEXIUNE

putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin califică drept absurde acuzaţiile precum că în estul Ucrainei se află subunităţi ale trupelor ruseşti şi instructori din Rusia. Declaraţia a fost făcută, astăzi, în cadrul „dialogului în direct”.

„Este absurd. În estul Ucrainei nu există subunităţi ale trupelor ruseşti, nu există nici servicii speciale, nici instructori. Sunt persoane care locuiesc acolo”, a declarat Putin.

Mai târziu, în cadrul aceleaşi conferinţe live, preşedintele rus a recunoscut că în spatele forţelor de auto-apărare din Crimeea au stat militari ruşi.

„În spatele forţelor de auto-apărare din Crimeea au fost militarii noştri. Dar ei au acţionat corect. Altfel nu putea fi organizat un referendum deschis şi demn. În Crimeea se aflau peste 20 de mii de militari şi depozite de arme. Oamenii trebuiau cumva protejaţi şi opriţi să nu le utilizeze”, a spus Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a mai declarat că „Rusia nu a planificat niciodată nicio anexiune, nici un fel de acţiuni militare în Crimeea. Însă, întotdeauna ne-am gândit şi am sperat că oamenii noştri, ruşii şi cetăţenii vorbitori de limba rusă din Ucraina vor trăi în condiţii confortabile pentru sine şi într-o atmosferă confortabilă şi nu vor fi persecutaţi”.

Cât priveşte referendumul din Crimeea, liderul de la Kremlin a spus că nu a fost pregătit dinainte, a fost desfăşurat pentru a asigura exprimarea liberă a voinţei poporului”.

„Poporul ucrainean trebuie să respecte alegerea făcută de Crimeea”, a subliniat preşedintele rus.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By