Premierul cere să fie finalizate dosarele şoferilor prinşi în stare de ebrietate

accident

Primul ministru, Iurie Leancă a dispus crearea unei comisii de evaluare care să examineze minuțios prestațiile medicilor, ofițerilor de urmărire penală, procurorilor și judecătorilor pentru a vedea de ce nu sunt pedepsiți şoferii prinși în stare de ebrietate. Comisia va fi formată din reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai CNA, ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Justiției şi Procuraturii Generale.

“Altfel, nu-mi dau seama cum am putea să diminuăm acest flagel, că este un adevărat flagel! Și după asta vom aștepta să fie prezentat aici, la ședința de Guvern, un raport și cu soluții imediate care se impun, eventual, de ce nu, să publicăm lista celor care se fac vinovați sistemic de faptul că mai multe dosare nu sunt duse la bun sfârșit. Să vedem unde se produce în sistem acest blocaj, fiindcă știm că statisticile arată că numărul dosarelor finalizate este foarte și foarte mic. Și eu nu o să mă mir dacă vom constata că se poate întâmpla un accident în cazul unui șofer care a fost prins beat la volan și pe dosarul respectiv nu a fost nicio finalitate”, a spus Leancă.

Comisa va avea la dispoziţie o lună pentru a investiga situaţia. De asemenea, premierul a dat ordin să fie examinat mecanismul prin care șoferii obțin permisul de conducere.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By