Pompierii au demarat RAZII în bisericile din ţară. Au fost depistate numeroase ÎNCĂLCĂRI

biserica

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale efectuează controale de specialitate în bisericile din Republica Moldova. Scopul raziilor este de a preveni incendiile în lăcaşele sfinte în preajma sărbătorilor de Paşti.

Peste 1400 de edificii de cult au fost supuse verificărilor, iar responsabilii au obligaţiunea de a înlătura încălcările depistate de către pompieri, pînă în noaptea Învierii. În urma controalelor, angajaţii serviciului au stabilit că unele lăcaşe utilizează reţele electrice defecte, iar elemnetele constructive ale acoperişului nu sunt supuse tratării cu soluţii ignifuge. Inspectorii stabilesc că în mai multe biserici lipsesc mijloacele de primă intervenţie.

Intenţia angajaţilor Serviciului Situaţii Excepţionale nu este de a sancţiona factorii de decizie, dar de ai responsabiliza în vederea respectării normelor antiincendiare. Pompierii recomandă enoriaşilor să fie atenţi la utilizarea lumînărilor. Totodată atenţionează asupra interzicerii blocării căilor de acces pentru autospecialele de intervenţie ale salvatorilor. Astfel de razii sînt efectuate în fiecare an.

Conform informaţiilor Organului supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor, în ultimii ani nu au fost înregistrate incendii în lăcaşele de cult.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va monitoriza strict starea antiincendiară în perioada sărbătorilor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By