Poliţia a confiscat două tone de carne de pui care urmau să fie vândute la Bălţi (VIDEO)

pui

Un bărbat de 27 de ani, din Bălți, transporta ilegal carne din Transnistria. Automobilul, un autocamion de model ”Ford Tranzit”, a fost stopat de forţele de ordine la intrarea în satul Elizaveta, ca rezultat al unei informații operative.

În urma perchizițiilor, polițiștii au depistat în compartimentul marfar 2 tone de carne de pasăre congelată în cutii a cîte 15 kg fiecare, fabricate în SUA.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că lotul de carne în valoare de 58000 de lei, a fost introdus în Republica Moldova ilegal din regiunea transnistreană şi urma a fi comercializat în pieţele din mun. Bălţi.

În acest caz a fost inițiată o procedură contravențională în baza art. 265 Cod Contravenţional al RM. Totodată, producția a fost ridicată şi urmează a fi supusă cercetărilor de laborator de către Centrul de Sănătate Publică Bălţi, pentru interzicerea comercializării şi confiscarea acesteia.

În prezent, forțele de ordine investighează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în activitatea ilicită. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de 3000 lei și confiscarea producției.

În scopul protejării sănătății, oamenii legii atenționează consumatorii să cumpere alimente doar din locurile autorizate și să verifice cu strictețe termenul de valabilitate ale acestora.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By