PLDM cere examinarea în REGIM DE URGENŢĂ a unei iniţiative privind evenimentele din 7 aprilie 2009

aprilie 2009

Liberal-democraţii insistă asupra modificării legislaţiei în ce priveşte evenimentele din 7 aprilie 2009. În acest sens, PLDM a înregistrat o iniţiativă care urmează a fi propusă spre examinare Parlamentului în regim de urgenţă. Anunţul a fost făcut de preşedintele PLDM, Vlad Filat în cadrul unui briefing de presă.

„După 5 ani vinovaţii nu au au fost pedepsiţi. Este necesar să fie modificată legislaţia. PLDM, prin intermediul colegilor din Parlament, au înregistrat o iniţiativă privind derogarea de la art. 60 al Codului Penal şi anume exluderea termenului de prescriptie. Urmează să fie examinată în regim de urgenţă, să fie dezbătută, adoptată şi promulgată pentru ca să intre în vigoare pe 7 aprilie. Este necesar ca statul RM să fie democratic şi să demonstreze că are capacitatea să respecte legislaţia RM”, a declarat Filat.

Potrivit lui Vlad Filat, din cauza termenului „prescripţie” din art. 60 Cod Penal, autorii acţiunilor criminale din aprilie 2009 ar putea rămâne nepedepsiţi. De asemenea, liderul PLDM a menţionat că vor insista pe marginea acestui subiect pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By