Patru ani de PUŞCĂRIE pentru un fost PRIMAR din Taraclia

puscarie_rtv_54956000

Fostul primar al unei localităţi din raionul Taraclia a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, în decembrie 2008, depăşindu-şi în mod vădit atribuţiile de serviciu, ex-primarul a transmis unei întreprinderi private în arendă, gratuit, pe un termen de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului de arendă, un iaz, amplasat pe teritoriul a două raioane. Respectivul obiectiv acvatic se afla în proprietatea publică a statului, şi nu a administraţiei publice locale. Astfel, prin acţiunile sale, fostul edil a cauzat intereselor publice daune în proporţii considerabile, estimate la peste 151 mii lei.

Recent, în baza probelor prezentate de Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie în comun cu Procuratura din Taraclia, fostul primar a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, cu privarea dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 2 ani. Concomitent, instanţa a dispus încasarea integrală de la inculpat, în beneficiul statului a prejudiciului cauzat prin infracţiune, în mărime de 151185,39 lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Amintim, că pentru acţiuni similare, în martie curent, un alt fost primar al unei localităţi din Taraclia a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, a fost dispusă încasarea de la inculpat în beneficiul administraţiei publice locale a sumei integrale a prejudiciului cauzat statului prin infracţiune – 140 mii lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By