OFICIAL // Moldovenii vor putea călători FĂRĂ VIZE în spaţiul Schengen DE PE 28 APRILIE

viza

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. Potrivit lui Leancă, începând cu 28 aprilie 2014, cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în zona Schengen, ce cuprinde 26 de state.

Este vorba despre ţările membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei. De asemenea, cetăţenii moldoveni vor putea merge fără viză în România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru (ţări care nu fac parte din zona Schengen), precum şi în patru state non-UE: Norvegia, Islanda, Elveția şi Liechtenstein.

Premierul speră că eliminarea vizelor de călătorie va permite familiilor de moldoveni să se reunească mult mai des, celor din diasporă să revină mai des acasă, iar cetăţenilor – posibilitatea să călătorească şi să vadă cu ochii proprii cum se trăieşte în Uniunea Europeană.

Iurie Leancă a făcut declaraţia în contextul afirmaţiilor ministrului Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, care s-a aflat într-o vizită în ţara noastră, şi ale şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. Cei doi oficiali au spus că ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni se va întâmpla până la finele lunii aprilie.

Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza paşaportului biometric, pentru o perioadă de până la 90 de zile, pe parcursul a şase luni.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By