Obama ACUZĂ Rusia că nu respectă acordul de la Geneva şi AMENINŢĂ cu noi SANCŢIUNI

obama1-1

Preşedintele american Barack Obama acuză Federaţia Rusă de nerespectarea acordului internațional de la Geneva destinat detensionării situației din Ucraina. Totodată, Obama a amenințat Moscova cu aplicarea unor noi sancțiuni.

„Până în prezent, noi nu am spus Rusiei că nu a respectat nici spiritul, nici litera acordului de la Geneva”, a declarat Barack Obama, în timpul unei conferințe de presă la Tokyo, unde se află în cadrul unui turneu asiatic.

„Continuăm să vedem oameni înarmați care preiau clădiri, agresează pe cei care nu sunt acord cu ei, destabilizează regiunea și nu am văzut ca Rusia să intervină pentru a-i descuraja”, a subliniat președintele american.

El a avertizat că dacă Rusia va continua în acest fel, „vor exista consecințe și noi sancțiuni” americane la adresa Moscovei, precizând că măsurile represive deja în vigoare au „un impact asupra economiei ruse”.

„Altfel, noi am văzut că guvernul ucrainean ia decizii concrete, introduce o lege a amnistiei și adoptă un spectru larg de reforme în acord cu constituția, care se încadrează în logica discuțiilor de la Geneva”, a adăugat Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a amintit încă o dată că nu va exista o „soluție militară în cazul Ucrainei”.

Acestea sunt primele comentarii ale președintelui american Barack Obama după semnarea acordului de la Geneva în urmă cu o săptămână, acord care vizează în primul rând dezarmarea grupărilor ilegale și evacuarea clădirilor ocupate, atât de către prooccidentali la Kiev, cât și de forțele proruse în estul țării. Rusia a avertizat miercuri că eventuale agresiuni la adresa cetățenilor ruși din Ucraina ar reprezenta o agresiune la adresa Moscovei și ar interveni așa cum a făcut-o în 2008 în Georgia.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By