O femeie VINDEA ILEGAL MEDICAMENTE la o piaţă din sectorul Ciocana (VIDEO)

medicamente

O femeie în vârstă de 58 ani a fost prinsă în flagrant de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în timp ce vindea produse farmaceutice la o piaţă din capitală. Poliţiştii au depistat în gheretă o adevărată pseudo-farmacie unde earu depozitate pastile, unguente, soluţii lichide, comprimate şi alte produse farmaceutice. De la faţa locului forţele de ordine au ridicat medicamente în număr de 13 730 bucăţi, precum şi medicamente ce necesită eliberarea obligatorie a recetelor medicale, estimate la preţul de peste 22 000 lei.

La cererile poliţiştilor femeia n-a putut prezenta niciun document ce ar demonstra provenienţa produselor farmaceutice, în special acte ce i-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate. În context, toate medicamentele au fost sigilate pentru a efectua expertiza prevăzută de legislaţie, întru stabilirea calităţii precum şi a situaţiilor de risc, de punere în pericol a vieţii şi sănătăţii consumatorilor.

În prezent poliţiştii întreprind acţiuni de identificare a persoanelor implicate, privind originea şi punerea în circulaţie ilegală a produselor medicamentoase. Totodată nu este exclusă versiunea că administraţia pieţii cunoştea despre activitatea ilegală a femeii. Deocamdată ea riscă să fie sancţionată cu amendă în mărime de 3 000 lei.

Poliţia capitalei recomandă oamenilor să procure medicamente doar din farmacii autorizate prin lege, iar dacă au depistat asemenea cazuri ilicite să informeze imediat Serviciul specializat 902.moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By