Moscova: Ucraina vrea „SĂ NIMICEASCĂ ÎN TOTALITATE” Slavianskul

imageResize

Autoritățile ucrainene au desfășurat peste 15.000 de militari și tehnică blindată în regiunile de la frontiera cu Rusia, a anunțat agenția de presă RIA Novosti, citând o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării, pe baza unor fotografii luate din satelit.

Această concentrare de trupe și blindate în jurul orașului Slaviansk, de mai mult timp scena unor confruntări sângeroase între susținătorii federalizării și forțele armatei regulate ucrainene, incomparabilă ca număr cu forțele militanților proruși, nu se înscrie într-o ‘operațiune polițienească specială’, ci mai degrabă aduce cu formarea unui adevărat corp de armată pentru ‘nimicirea totală a orașului’.

Kievul susține, pe de altă parte, că a angajat pentru operațiunea specială antiteroristă în sud-estul țării împotriva separatiștilor proruși, pe care unii oficiali și media ucrainene îi numesc teroriști, doar forțe nesemnificative ale Gărzii Naționale și ale trupelor speciale din cadrul Centrului de combatere a terorismului al SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

Dimpotrivă, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că noile autorități proeuropene de la Kiev au mobilizat pentru ‘operațiunea specială’ mai mult de 11.000 de militari, circa 160 de tancuri, peste 230 de transportoare blindate, cel puțin 150 de tunuri și mortiere. Aceste forțe ar fi fost comasate în regiunile din estul Ucrainei, în apropiere de frontiera cu Rusia, potrivit acestuia.

Sursa RIA Novosti din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova a oferit acesteia imagini din satelit cu dislocarea trupelor ucrainene în jurul orașului Slaviansk, atrăgând atenția asupra disproporției evidente dintre numărul impresionant al militarilor ucraineni și mâna de insurgenți proruși, care pledează pentru federalizare.

‘Declarațiile oficialilor de la Kiev cu privire la legalitatea angajării armatei regulate în operațiunea specială împotriva protestatarilor provoacă neliniște’, a afirmat responsabilul militar rus, anticipând în aceste condiții ‘o baie de sânge’ zilele următoare la Slaviansk.

‘Este absolut inacceptabilă utilizarea armelor grele și blindatelor pentru a reprima exprimarea legitimă a voinței propriilor cetățeni’, a spus el, adăugând că autoritățile ucrainene au trimis tancurile în sud-estul Ucrainei doar pentru că locuitorii din aceste regiuni au o viziune diferită cu privire la ceea ce se întâmplă astăzi în țara lor.

sursa: Agerpres

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By