Moldovenii, traumatizaţi în ACCIDENTUL din Ucraina, vor ajunge în ţară în jurul orei 11.00

salvatori

Persoanele traumatizate în urma accidentului rutier produs în Ucraina, însoţite de Angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţional, urmează să ajungă în Moldova în jurul orei 11:00. Preluarea oamenilor de către ambulanţe va avea loc la intrarea în ţară prin punctul vamal Palanca.

Procedurile de trecere a frontierei vor fi asigurate de către Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră. Echipa de salvatori asigură asistenţă celor 9 persoane care au fost externate din spitale. Patru din ele sunt transportate în poziţie culcată.

Amintim că accidentul a avut loc în noaptea de 30 martie, la ora 02.30, în apropiere de localitatea Lebedinscoe, orașul Donețk din Ucraina, pe traseul E 58 Odessa- Rostov pe Don. Microbusul implicat în accident, de model “Mercedes-Benz Sprinter” efectua ruta Soroca-Soci şi transporta 21 persoane, cu vîrste cuprinse între 18 și 63 de ani. Conform datelor operative, accidentul s-ar fi produs, după ce microbusul a derapat de pe traseu, s-a izbit într-un copac și s-a răsturnat într-un șanț.

În rezultatul impactului 5 persoane au decedat, iar celelalte au fost internate în trei spitale din orașul Mariupol. Toţi pasagerii erau din Republica Moldova, din raioanele Soroca, Criuleni, Drochia, Călărași, municipul Bălți și Chișinău.

Ieri, un grup de specialiști din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din RM au plecat în Ucraina pentru a stabili circumstanțele și pentru a acorda ajutor celor implicați în accident.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By