Ministrul Apărării: Vreau să vă liniştesc, avem nişte SISTEME EXTRAORDINARE DE ARMAMENT

troenco

Preşedintele Nicolae Timofti a convocat pentru astăzi Consiliul Suprem de Securitate. Potrivit şefului statului, în cadrul şedinţei s-a discutat despre situaţia regională şi impactul asupra RM după semnarea Acordului de Asociere cu UE.

„Cred că va fi linişte în ţară. Trebuie să realizăm acest plan al nostru de semnare a Acordului de Asociere. Asta e cel mai important. Considerăm că trebuie să fim gata să întâmpinăm orice greutăţi care pot apărea pe parcurs”, a declarat Timofti.

La eveniment a participat şi noul ministru al Apărării, Valeriu Troenco, proaspăt învestit în funcţie.

„Am primit indicaţii concrete de la Comandantul Suprem al Forţelor Armate pentru a întreprinde măsuri de a spori vigilenţa în armată, a pregăti echipamentul, a vedea care este situaţia reală. A fost o atenționare de a face regulă în sistemul militar care trebuie să fie gata în orice situație”, a spus Troenco.

Potrivit noului ministru al Apărării, situaţia din regiune este complicată având în vedere evenimentele care au loc în Ucraina, în special în oraşele Doneţk, Harkov şi Odesa.

„Nu exclud că sunt provocări care pun niște puncte la care noi trebuie să tragem atenție. Vreau să vă liniştesc, avem nişte sisteme extraordinare de armament, mai ales ce ţine de armament anti-tanc, de anti-infanterie. Rușii au construit armament performant care astăzi este procurorat de jumătate din lume. Este de dorit să avem și noi ceva mai performant, dar țara noastră nu-și permite acest lux. Pregătirea soldaților este direct proporțională cu sursele financiare de care dispunem”, a adăugat ministrul apărării.


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By