Liberalizarea regimului de vize creşte valoarea cetăţeniei RM, în special pentru locuitorii din stânga Nistrului

leanca corman

O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Igor Corman şi premierul Iurie Leancă la emisiunea Fabrika, de la Publika TV. Potrivit lor, odată cu posibilitatea de a călători fără vize în UE oamenii, inclusiv locuitorii din stânga Nistrului, nu vor mai căuta alte posibilităţi pentru a călători în UE, ci vor opta pentru paşaportul moldovenesc.

„Creşte valoarea paşaportului moldovenesc, creşte valoarea cetăţeniei RM. Acum cetăţenii nu vor căuta cetăţenia altor state pentru ca să aibă acest drept de a circula liber. Important este să devenim mai atractivi pentru cetăţenii din partea stângă a Nistrului”, a declarat Igor Corman.

„Am avut această lege zero prin care toţi cei care lucrau până în 1991 în frontiera recunoscută a RM, inclusiv regiunea transnistreană pot pretinde la acest paşaport. Este în interesul nostru ca în regiunea transnistreană să fie cât mai mulţi cetăţeni ai RM”, a adăugat Iurie Leancă.

Totodată, preşedintele Parlamentului este de părerea că semnarea Acordului de Asociere cu UE va atrage şi mai mulţi investitorii străini: „Această asociere va fi un semnal pozitiv, o undă verde pentru investitori. Repetăm experienţa altor ţări din Europa de Est car au trecut exact prin aceeaşi fază. Slovenia care o ţară mică şi prosperă şi acolo au rămas câteva companii naţionale, în rest au venit investitori serioşi”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By