UPDATE: Leancă şi Ponta marchează, la Sculeni, eliminarea vizelor pentru moldoveni. DECLARAŢII

leanca ponta

Premierul Iurie Leancă se află în aceste momente în satul Sculeni unde s-a întâlnit cu omologul său Victor Ponta pentru a marca eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni de către statele membre ale UE.

Cei doi șefi de guverne vor avea discuţii cu locuitorii din Sculeni, vor vizita punctul de trecere al frontierei Republica Moldova spre punctul de trecere al frontierei România împreună cu câțiva cetățeni ai Republicii Moldova deținători de pașapoarte biometrice. De aseamenea, oficialii vor vizita și partea românească a lucrărilor la gazoductul Iași-Ungheni.

UPDATE: Declaraţia lui Iurie Leancă făcută la Sculeni:

„Suntem într-o perioadă deosebită. Începând cu ziua de ieri un obiectiv a fost realizat. Cetăţenii RM nu mai au nevoie de vize pentru a merge în spaţiul Shenghen. Am reuşit să dărâmăm un zid care nu era vizibil, dar era resimţit cînd doream să comunicăm cu partenerii noştri de dincolo de Prut. Această realizare a fost posibilă datorită partenerilor europeni şi a partenerilor din România. Am fost în Grecia, am fost alături de tineri, ceţăteni ai RM am fost martor la acest eveniment extrem de emoţionant, un eveniment prin care mii de familii au fost separate de acest regim de vize. Ziua de ieri, sunt convins, se va înscrie în istoria RM. Astăzi, la fel, este o zi importantă. Vreau să adresez cuvinte de mulţumire prietenior noştri din România,domnului Victor Ponta, ca înt-un an să realizăm multe lucruri concrete. Cu Victor Ponta am lansat gazoductul Iaşi-Unghe. Sunt convins că în 27 august gazele din România vor trece Prutul şi, în special, cei din Sculeni vor beneficia de gaze din România, la tarife mult mai bune. Tot cu domnul Ponta am convenit să reconstruim mai multe poduri, al doilea pod va fi la Ungheni, ceea ce ne va permite să dezvoltăm relaţiile economice” a declarat Iurie Leancă la Sculeni.

UPDATE: Premierul român Victor Ponta, de asemenea, a felicitat poporul RM cu eliminarea regimului de vize, menţionând că România va acorda mereu sprijinul necesar.

„Să aveţi încrederea că toţi paşii sunt spre binele generaţiei care vine. Am făcut bine atunci când ne-am gîndit că nu trebuie să fiţi singuri. Este o datorie pentru guvernul de la Bucureşti să vă sprijine fără nici o condiţie sau un gând ascuns. Vom fi totdeauna alături de dvs. Nu sunteţi singuri, ne aveţi pe noi cei din România, cei din UE”, a declarat Victor Ponta.

La final, Victor Ponta şi Iurie Leancă vor susţine şi o conferinţă de presă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By