Leancă la RAPORT în Parlament: Moţiunea de astăzi se bazează pe MINCIUNĂ

leanca parlament

Premierul Iurie Leancă a ieşit, astăzi, în faţa deputaţilor din Parlament pentru a prezenta un raport de activitate a Guvernului în contextul moţiunii de cenzură depusă de PCRM.

Potrivit lui Leancă, moţiunea de cenzură înaintată de Partidul Comuniştilor este una de dragul moţiunii. De asemenea, şeful executivului a acuzat PCRM că sperie cetăţenii şi crează panică în societate în ce priveşte relaţia RM cu Federaţia Rusă şi vizavi de integrarea europeană.

„Îmi este greu să înţeleg care este subiectul propriu-zis al moţiunii de cenzură de astăzi şi nu mi-e clar dacă tema a fost aleasă din greşeală sau pur şi simplu din superficialitate. Pentru că nu înţeleg cum poţi să depui o moţiune împotriva unui fapt ce nu a existat și nu există”, a declarat Leancă.

Totodată, premierul a ţinut să menţioneze că Moldova a susţinut doar Declaraţia Uniunii Europene privind măsurile restrictive impuse fostei conduceri a Ucrainei şi că aceste măsuri nu au nimic comun cu Federaţia Rusă şi cu cetăţenii acesteia.

„Autorii moţiunii de cenzură au manipulat cu textele oficiale distribuite de Uniunea Europeană. În versiunea originală în limba română se menţionează doar că Moldova şi alte cinci state non-membre UE s-a aliniat Deciziei Consiliului, prin care, citez: „se impune îngheţarea fondurilor şi resurselor economice ale persoanelor identificate ca fiind responsabile de deturnarea de fonduri ale statului ucrainean şi ale persoanelor răspunzătoare de încălcări ale drepturilor omului în Ucraina”. Mai exact, sancţiunile la care s-a aliniat Moldova vizează 18 foşti oficiali ucraineni şi nu afectează în niciun fel statul ucrainean sau întreg poporul ucrainean. Cu atât mai mult nu văd cum alinierea la Declaraţia Uniunii Europene ar putea afecta statutul de neutralitate al Republicii Moldova, invocat de dumneavoastră”, a conchis premierul adresându-se comuniştilor.

De asemenea, Iurie Leancă a făcut un apel la „unitate naţională întru depăşirea problemelor întregii societăţi”.

Amintim că deputaţii comunişti au declarat că îşi retrag votul de încredere acordat Guvernului pe motiv că şeful executivului şi-a depăşit atribuţiile când a luat decizia ca Republica Moldova să se alinieze la sanctiunile UE impuse unor oficiali din Federaţia Rusă şi Ucraina.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By