Judecătoria Glodeni A RĂMAS FĂRĂ PREŞEDINTE. Află motivul

judecatoria glodeni

Preşedintele Judecătoriei Glodeni a fost suspendat provizoriu din funcţie la solicitarea Procurorului General, Corneliu Gurin. Magistratul este cercetat penal pentru corupere pasivă.

Magistratul a fost reţinut în flagrant de procurorii şi ofiţerii anticorupţie, pe 16 aprilie curent, în incinta Judecătoriei din Glodeni, imediat după primirea mitei în sumă de 10 mii de lei oferită de un inculpat. Pentru această sumă, inculpatul urma a fi absolvit de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate. Acţiunile de urmărire penală au fost realizate în aşa mod, încît au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale judecătorului, cît şi ale celui care i-a oferit mita.

Demersul Procurorului General este motivat de faptul că, activînd în continuare în funcţia de judecător şi preşedinte al instanţei, magistratul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei, inducînd dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.

Actualmente, ambii învinuiţi se află în arest la domiciliu, după ce judecătorii de instrucţie au respins demersurile procurorilor de cercetare a acestora în stare de arest. Procurorii au depus recurs la Curtea de Apel împotriva încheierii Judecătoriei sect.Buiucani, solicitînd arestarea preventivă a magistratului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By