Înlocuirea lui Filat cu Leancă a permis Moldovei sa meargă înainte

filat23

„Dacă vântoaicele geopolitice din Est nu vor reconfigura harta RM, cel mai important eveniment politic, cu adevărat crucial, care se va produce în ultima lună de toamnă vor fi alegerile parlamentare. Dacă lucrurile vor evolua așa cum evoluează în prezent, victoria talibanilor lui Voronin nu va fi pentru nimeni o surpriză. Aceștia, cu adevărat, vor schimba la față Moldova și vom (re)intra într-o lungă perioadă de involuție pe toate planurile. Răspunderea întreagă pentru o asemenea întorsătură va reveni partidelor de la guvernare.” scrie editorialistul Constantin Tănase.

Potrivit jurnalistului, practic toate sondajele arată că popularitatea liderilor este mai mică decât a partidelor pe care le conduc, cu excepția lui Voronin. Astfel, liderii celor trei partide de la guvernare nu mai sunt locomotive, care trag partidele înainte, ci frâne, talaghire, cum zic moldovenii.

Tănase consideră că schimbările produse în primăvara anului trecut în PLDM demonstrează cât de important este liderul unei formațiuni; venirea lui Iurie Leancă în fruntea guvernului și trecerea lui Vlad Filat pe planul doi a permis RM, ca în mai puțin de un an, să realizeze performanțe care, cu siguranță, nu ar fi putut fi înregistrate dacă în fruntea executivului rămânea Filat.”Schimbări similare trebuie să se producă și la nivelul conducerii partidelor din arcul guvernamental: dacă liderii acestora sunt cu adevărat patrioți și nu doresc revenirea talibanilor lui Voronin la putere, trebuie să facă un pas înapoi, să se retragă din fruntea formațiunilor, aducând în locul lor oameni noi. În fiecare partid asemenea oameni sunt.

Acest pas ar fi un semnal convingător pentru electorat că actualii lideri ai partidelor de guvernământ vor cu adevărat binele acestei țări și în numele acestui bine pot renunța chiar la șefia partidelor.

Înțeleg, o asemenea renunțare nu e un lucru simplu, dar nici imposibil nu e”, concluzionează jurnalistul

sursa: Timpul.md

 

You may also like

Comments are closed.

By