3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

INCREDIBIL // Puşcăriaşii din Ucraina VOR PUTEA FOLOSI telefoane mobile şi computere

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Deţinuţii din Ucraina au liber la telefoane mobile şi computere. O decizie în acest sens a fost adoptată, astăzi, de Rada Supremă de la Kiev. Totodată, legea permite puşcăriaşilor să poarte haine civile şi să beneficieze de întâlniri de scurtă durată, fără restricţii.

Potrivit unian.net, decizia a fost votată de 237 din 246 de deputaţi, prezenţi în sală.

Astfel, conform proiectului de lege privind modificarea Codului Executiv Penal al Ucrainei, deţinuţii au voie:
1. să poarte haine civile;
2. să aibă cu sine laptop-uri şi accesoriile necesare;
3. să aibă bani, pe care să-i cheltuie cum doresc;
4. să poată avea telefoane mobile (accesorii) şi posibilitatea de a comunica;
5. obiecte de valoare;
6. să aibă posibilitatea de a transmite scrisori;
7. să primească colete (excepţie arme, substanţe psihotrope sau narcotice);
8. să beneficeze de întâlniri de scurtă durată când îşi doresc, iar cele de lungă durată să fie până la 3 zile o dată pe lună;
9. să beneficieze de asistență juridică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

De asemenea, legea prevede că persoanele aflate în închisoare au dreptul să obţină informaţii despre drepturile şi obligaţiunile sale, despre regula şi condiţiile privind ispăşirea pedepsei, la securitate socială, atitudine umană față de ei și la respectarea demnității lor umane, precum şi faptul că deținuții nu pot fi supuşi unor tratamente inumane sau degradante.

Documentul mai prevede că persoanele condamnate nu pot fi supuse investigaţiilor medicale sau de alt gen fără acordul acestora. Au dreptul să se adreseze cu propuneri, cereri, reclamaţii la toate organele de drept din ţară, precum şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului sau alte organizaţii internaţionale, din care face parte Ucraina.

În conformitate cu noul proiect de lege, puşcăriaşii au dreptul la pensii, muncă remunerată, libertatea de a practica orice religie. Aceştia mai au dreptul să cheltuie până la 70 la sută din salariul minim pentru procurarea produselor alimentare, a cărţilor, lucrurilor de primă necesitate.

De asemenea, deţinuţii nu pot fi treziţi în miez de noapte, indiferent care ar fi motivul, cu excepţia preşedintelui ţării, premierului Ucrainei, precum şi altor persoane cu funcţii înalte de răspundere.

foto:unian.net

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img