INCENDIU de proporţii în Chile: Cel puţin 16 morţi şi peste 10.000 de persoane evacuate (FOTO)

chile333

Cel puţin 16 persoane au murit, iar peste 10.000 au fost evacuate, duminică, în urma unui incendiu imens produs în portul chilian Valparaiso, notează mediafax.ro.

Este vorba despre cea de a doua evacuare masivă în doar două săptămâni în acest oraş portuar, situat la 120 de kilometri de Santiago, după alerta de tsunami declanşată în urma cutremurului cu magnitudine de 8,2 produs în nordul Chile.

Peste zece mii de persoane au fost evacuate din cauza incendiului, alimentat de rafale puternice de vânt venind dinspre Oceanul Pacific.

Preşedintele Michelle Bachelet a mobilizat armata şi a instituit starea de dezastru în Valparaiso.

Numeroşi locuitori au suferit intoxicaţii cu fum, iar mai multe cartiere din Valparaiso sunt fără electricitate şi apă potabilă. În plus, cel puţin trei persoane au fost grav rănite, a anunţat pentru AFP Oficiul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (ONEMI).

Incendiul a izbucnit la vegetaţia din jurul portului, extinzându-se spre zonele rezidenţiale. Focul a distrus în total peste 800 de hectare, potrivit ONEMI.

Aproximativ 17 avioane şi elictoptere, dar şi 3.500 de pompieri şi poliţişti participă la operaţiuni.

Procurorul a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului.

Incendiile sunt frecvente în centrul Chile, dominat de veri călduroare.

Valparaiso, înscris în 2003 Patrimoniul Mondial UNESCO, este vizitat în fiecare an de mii de turişti chilieni şi străini.

chile2

chile3

chile4

chile6

chile7

chile8

chile

chile88

chile99

chile888

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By