„În loc să stau cu Eminescu şi Veronica Micle, stau cu Dodon”! Compozitorul Eugen Doga nu-l are deloc la inimă pe socialistul Igor Dodon

doga

Compozitorul Eugen Doga a organizat, astăzi, o conferinţă pe motiv că „presa e plină de noroaie”, dar şi pentru a pune punct discuţiilor în ce priveşte utilizarea piesei „Codrii Moldovei” în spotul lui Igor Dodon.

Eugen Doga susţine că a fost „băgat în capcana politică” de către directorul revistei Aquarelle, Angela Sîrbu cu care a încheiat contractul, dar şi de către socialistul Igor Dodon. „A fost o trădare”, a declarat compozitorul.

„Drepturile nu au presupus transmiterea unei terțe persoane. Nu am fost informat despre aceasta. A fost o trădare juridică și morală. Bănuiesc că s-a făcut acest lucru conştient având înţelegere cu Dodon. S-au temut că nu voi permite ca lucrarea mea să fie jucată în horele lor politice. De unde a apărut această persoană în contractul cu Angela Sârbu? Ce are dânsul cu „Codrii mei” dacă nu vreau să-i dau unui om duşmănos. Sunt artist, îmi cunosc misiunea spirituală”, a adăugat Doga.

Totodată, maestrul l-a învinuit pe Dodon de separatism şi dezbinare a ţării.

„Nu l-am auzit să vorbească despre unionismul din Transnistria. El urăşte tot ce ţine de neam,
Dodon a aprins spiritele şovine a unor ruşi din Chişinău. Domnule Dodon, mai meditaţi putin, mergeţi la spovedanie. Eu am treabă. Suita asta de oameni răi nu are cu ce se ocupa. În loc să stau cu Micle şi Eminescu, stau cu Dodon”, a spus Eugen Doga.

Maestrul a mai declarat că a restituit banii, 400 de euro, oferiţi de către Angela Sârbu, pentru drepturile de autor.

Menţionăm că maestrul Eugen Doga a încheiat un contract cu SRL Independent, în persoana Angelei Sîrbu. Conform contractului, coloana sonoră a piesei „Codrii mei frumoşi” urma să fie folosită în cadrul unui spot despre dragostea de țară. Melodia, însă, a fost utilizată într-un spot politic al lui Igor Dodon.

Recent contractul semnat cu revista Aquarelle a fost reziliat, iar socialistul Dodon a fost somat să retragă spotul, publicat pe internet.

foto:timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By