Găgăuzia CONFIRMĂ // Doi locuitori din Vulcăneşti au fost ATACAŢI ŞI JEFUIŢI în Ucraina

automobil

Doi locuitori ai autonomiei găgăuze au fost atacaţi în Ucraina. Informaţia a fost confirmată de şeful direcţiei poliţie din Găgăuzia, Serghei Suhodol.

Potrivit lui, este vorba despre doi cetăţeni, originari din oraşul Vulcăneşti. În momentul atacului, bărbaţii au fost ameninţaţi, târâţi afară din maşină, bătuţi şi jefuiţi pe motiv că se deplasau cu un camion cu numere de înmatriculare ruseşti. Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii martie.

În acest sens, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal a emis un ordin ca informaţia ce ţine de acest incident să ajungă pe masa ambasadorului Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, a Ministerului de Externe al RM şi a preşedintelui administraţiei regionale de stat din Odesa, Vladimir Nemirovski.

Anterior, mass-media relata că cei doi au fost atacaţi de simpatizanţi ai organizaţiei radicale „Sectorul de Dreapta” din Ucraina.

Ministerul de Externe al RM şi cel al Ucrainei au declarat că informaţiile precum că cetăţenii moldoveni sunt atacaţi în ţara vecină, nu corespund realităţii.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By