Furau plăcuţe de înmatriculare şi cereau bani de la proprietari

fara placute

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 24 ani, originari din Bălţi, Cantemir şi Chişinău au fost reţinuţi pe urme fierbinţi de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Buiucani al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, care au furat de la trei automobile plăcuţele de înmatriculare. Poliţia a fost alertată de către proprietarii automobilelor în dimineaţa zilei de ieri, domiciliaţi în sectorul Buiucani al capitalei.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii făptaşii au fost identificaţi şi reţinuţi. Aceştia şi-au recunoscut faptele, indicând locurile unde au ascuns plăcuţele. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru a colecta probe şi informaţii în vederea pornirii procesului penal. Pe parbrizele automobilelor au fost depistate bileţele pe care erau indicate numerele de telefoane ale suspecţilor. Aceştia au sunat victimele pentru a cere 4 000 de lei pentru o pereche de numere de înmatriculare.

Tinerii au fost escortaţi la inspectorat pentru audieri. În privinţa lor a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art.186 “Furtul” Cod penal. Pentru faptele săvârşite bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 20 000 lei sau închisoare de până la 4 ani.

moldova24.info, cu referire la Politia capitalei

You may also like

Comments are closed.

By