FSB-ul rus pregătea o LOVITURĂ SUB CENTURĂ Ucrainei. Vezi care era planul ruşilor

sashko-bilyiy

Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) a deconspirat o operaţiune a serviciilor speciale ruse. Conform planului, Ucraina urma să fie acuzată că livrează armament teroriştilor ca mai apoi să fie supusă unor presiuni la nivel internaţional. FSB-ul rus urma să-şi ducă planul spre realizare cu implicarea lui Aleksandr Muzîciko, alias Saşka Belîi, unul din liderii mişcării radicale naţionaliste Sectorul de Dreapta.

O dovadă în acest sens este o înregistrare pe Skype a discuţiei dintre colonelul Serviciului Federal de Securitate rus, Alexei Chepik şi un oarecare cetăţean „O”. Înregistrarea datează din perioada ianuarie-februarie 2014. Cetăţeanul „O” urma să stabilească legături cu Muzîciko şi alţi activişti după care să înceapă operaţiunea de livrare ilegală de arme pe teritoriul Federaţiei Ruse, întreaga operaţiune fiind controlată de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

De îndată ce armamentul ajungea în Rusia, furnizorul urma să fie reţinut şi omorât, iar Ucraina să fie acuzată de contrabandă cu arme având drept scop subminarea imaginii pe plan internațional.

La moment, Serviciul de Securitate ucrainean investighează dacă există vreo persoană reţinută în acest caz. Anterior, SBU anunţase despre reţinerea unui separatist care intenţiona să organizeze dezordini în regiunea Doneţk.

Amintim că Aleksandr Muzâciko, poreclit Saşka Belîi, a fost ucis în noaptea spre 25 martie în oraşul ucrainean Rovno. Conform anchetei oficiale, acesta s-ar fi împuşcat accidental, în momentul reţinerii de către forţele de ordine. Membrii organizaţiei naţionaliste ucrainene Sectorul de Dreapta nu sunt de acord cu rezultatul investigaţiei şi au declarat că vor răzbuna moartea liderului lor.

foto:unian.net

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By