Fostul ministru adjunct de Interne RUPE TĂCEREA. Este IMPLICAT DIRECT în coruperea deputaţilor

cosovan

Fostul ministru adjunct de Interne Ghenadie Cosovan, care figurează în calitate de martor în dosarul coruperii deputaţilor din Parlamentul RM, recunoaşte că a fost implicat direct în acest caz.

„S-a încercat prin intermediul meu să corupă careva deputaţi”, a declarat Cosovan în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

De asemenea, Cosovan a confirmat faptul că dosarul respectiv a fost pornit în baza declaraţiilor sale.

„Acele înregistrări care au ajuns în public pe data de 7 (n.r martie), eu le-am prezentat personal Centrului Naţional Anticorupţie”, a adăugat Ghenadie Cosovan.

Fostul ministru adjunct de Interne a mai declarat că pentru această „afacere” urma să fie remunerat cu 100 de mii de dolari plus funcţii, salariu lunar şi relaţii peste hotare.

„Mi se propunea o sumă destul de bunişoară la început şi în afară de aceasta, până voi fi numit în funcţii tot mari, aveam să am şi salariu lunar. (N.r funcţiile) la alegerea mea şi plus gradul de general. Am refuzat. S-a operat cu câteva nume şi unele state care cooperează în acest caz. Mi s-a spus că dacă operaţiunea va avea succes voi avea prieteni mari peste hotarele RM, dar şi în Moldova”.

Fostul colaborator MAI a refuzat să divulge numele persoanelor care stau în spatele „cumpărării” parlamentarilor, a menţionat doar că în cadrul anchetei se operează cu nume concrete. Totodată, Ghenadie Cosovan a confirmat faptul că el este intermediarul căruia fostul poliţist Vitalie Burlacu, reţinut în flagrant de CNA, urma să-i transmită banii pentru deputaţi.

„În timpul când se ducea lucrul ca să mă fac trădător de patrie, mi s-a spus că întrebarea este destul de serioasă şi dacă vreau să mă joc, pot să răspund şi cu capul. Acum mă strădui să fiu atent, să nu intru în contact, să nu răspund la telefoane” a mai adăugat Cosovan fiind întrebat dacă a fost şantajat.

Amintim că în urma unei operaţiuni CNA desfăşurate pe 7 martie, două persoane, fostul poliţist Vitalie Burlacu şi prietena sa Irina Baglai, au fost reţinute în flagrant în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat, iar acesta trebuia să părăsească coaliția de guvernare. Ulterior, procurorii anticorupţie şi ofiterii CNA au găsit în una din băncile comerciale din capitală o jumătate de milion de euro. Safeul în care erau banii a fost închiriat de Irina Baglai.

La moment, cei doi suspecţi se află în arestul Centrului Naţional Anticorupţie. Ieri, 11 aprilie, Procuratura Anticorupţie a anunţat că a fost finalizată procedura de urmărire penală, cauza fiind expediată în instanţa de judecată.

foto: europalibera.org

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By