Filat își face PR cu realizările lui Leancă

filat(3)

Mass-media PLDM publică în aceste zile faptul că Filat a fost în Israel unde a avut o convorbire telefonică cu Ministrul de Externe al Israelului, ultimul anunțând că de la mijlocul lunii iunie cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Israel.

În postarea sa pe o rețea de socializare, Filat anunță acest lucru cu mare entuziasm, fără a preciza însă de ce e nevoie să zbori până în Israel ca să vorbești la telefon. În realitate, problema ridicării vizelor de către Israel este demult tranșată de către Ministerul de Externe al Moldovei, încă de pe vremea când Iurie Leancă era ministru.

Așadar, ceea ce a făcut acum Filat a fost doar să încerce din nou să i-a fața colegului său de partid, premierul Leancă, iar acum încearcă să o facă și în cazul liberalizării vizelor pentru țările UE. Din atitudinea lui Filat se întrevede, evident, o nemulțumire a acestuia față de avansul pe care Iurie Leancă îl ia în sondaje, în timp ce el scade din ce în ce mai tare. Așa se explică PR-ul agresiv pe care Filat și-l face în ultima perioadă, inclusiv încercările acestuia de a se apropia de Traian Băsescu, știută fiind relația tensionată dintre acesta și premierul moldovean.

Din mișcările ex-premierului Filat se poate deduce foarte clar că adversarul real al acestuia nu este Ghimpu, Lupu, Plahotniuc sau Voronin, ci chiar colegul său de partid, premierul Iurie Leancă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By