9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Filat îl plasează pe Ilan Shor la șefia BEM

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ilan Shor și-a înaintat candidatura la consiliul Băncii de Economii, scrie Kommersant. Astăzi la Adunarea Generală a Acționarilor urmează să fie numit noul consiliu de administrație după ce vineri aproape o pătrime din acțiunile băncii au fost cumpărate de o bancă din Rusia.

 

Pe lângă omul de afaceri, Ilan Shor, pe mâna căruia ar fi ajuns Banca de Economii, în consiul BEM candidează și membrii consiliului administrativ Stanislav Budza, Elena Matveeva, Constantin Paladi, Ivan Ursu și viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.

 

Acum patru zile, un pachet de acțiuni de 24,9% a fost vândut băncii rusești, Vneșeconombank cu 50 de milioane de lei. Deocamdată nu se cunoaște de la cine a cumpărat acțiunile banca rusă. Vneșeconombank, este o bancă de stat a Rusiei, responsabilă de dezvoltare, finanțând diverse proiecte investiționale.

 

Anul trecut, statul, a vândut 56% din acțiunile Băncii de Economii, păstrând pachetul de blocaj de 33%. O treime din acțiunile băncii au ajuns în proprietatea companiei Sisteme Informaționale Integrate, care ar fi legată cu Ilan Shor. Ulterior, acesta a negat că aravea vreo legătură cu privatizarea Băncii de Economii.

 

Sursa:Moldova .org

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img