FĂRĂ FILAT // Renato Usatîi vrea să finanțeze DEZINTERESAT aducerea Focului Haric în Moldova

tvc 21 RENATO

În cadrul emisiunii Прямой разговор, de la postul de televiziune TVC21, difuzată ieri, 14 aprilie, Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a declarat că va propune astăzi Mitropoliei Moldovei să finanțeze aducerea focului Haric în Republica Moldova. Unicul lucru pe care îl va cere în schimb este depolitizarea acestui eveniment important în viața creștinilor moldoveni.

«Voi ieși cu o propunere către Mitropolitul Vladimir, îi voi comunica despre faptul că Renato Usatîi este gata să finanțeze aducerea focului Haric în Republica Moldova, dar în schimb Mitropolitul Vladimir trebuie să se dezică de eroul să principal – Vlad Filat, pentru că Filat a comandat deja avionul, a achitat sau urmează să achite toate cheltuielile legate de desfășurarea acestui eveniment. Mi-i silă de faptul că politicienii noștri acumulează dividente politice pe spatele bisericii, mai ales persoana demisă din funcție pentru bănuieli de săvârșirea actelor de corupție. Cum credeți de ce Filat a decis să zboare personal după Focul Haric? Pentru că neavând astăzi o funcție în stat, el poate câștiga puncte doar în așa fel!»

Potrivit lui Usatîi, nici un politician nu trebuie să aibă de câștigat dividente politice pe spatele bisericii, de aceea, chiar dacă va finanța aducerea Focului Haric, nu va participa la aducerea și împărțirea acestuia. Mai mult ca atât îl va aștepta alături de alți enoriași la Fălești.

«Eu propun să facem în felul următor: Renato Usatîi va achita pentru aducerea Focului Haric, în schimb nu va zbura nici Filat, nici Plahotniuc și sub nici o formă Renato Usatîi. Nu voi participa la împărțirea acestui foc. Îl voi aștepta la Fălești, nici o problemă. Haideți eu să-l plătesc, dar nu le vom da voie să speculeze și să-și construiască imaginea politică pe spatele bisericii.»

Președintele Partidului Nostru susține că este enormă diferența din a face astfel de gesturi din bani publici sau furați chiar de la cetățenii care îl privesc la televizor cum le aduce Focul și banii câștigați peste hotare.

Sursa: Noi.md

You may also like

Comments are closed.

By