Două bănci şi nouă oficiali de rang înalt din Rusia, SANCŢIONAŢI de Canada

separatisti

Canada a anunţat că impune o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, vizând de această dată două bănci şi nouă oficiali de rang înalt, acuzaţi de implicare în criza ucraineană.

„Până când Rusia nu îşi va demonstra clar respectul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Canada va continua să lucreze cu aliaţii săi şi cu ţările care împărtăşesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola şi mai mult Rusia pe plan economic şi politic”, a precizat premierul canadian Stephen Harper, citat de mediafax.

Vineri, ţările din cadrul G7 au decis să impună noi sancţiuni lăsând alegerea fiecăreia dintre ţările membre.

Sancţiunile canadiene vizează 36 de oficiali ruşi de rang înalt.

În plus, Guvernul canadian a declarat că a impus sancţiuni economice pentru două bănci: ExpoBank, cu sediul în Letonia dar proprietatea miliardarului rus Igor Kim, şi RosEnergoBank, care are legături cu sectorul energetic.

Canada, care adăposteşte cea mai importantă comunitate de origine ucraineană din lume, cu aproximativ 1,2 milioane de persoane, a adoptat o atitudine foarte fermă faţă de Moscova în criza provocată de alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, denunţată de occidentali drept o anexare.

Canada a fost primul stat occidental care a recunoscut independenţa Ucrainei, în decembrie 1991, iar premierul Stephen Harper a fost primul şef de guvern din G7 care a mers la Kiev după izbucnirea crizei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By