Doi angajaţi ai secţiei administrativ – militare din Floreşti şi Şoldăneşti, pe banca acuzaţilor

justitie-lege-magistrat-instanta-judecata

Doi specialişti din cadrul secţiilor administrativ – militare din raioanele Floreşti şi Şoldăneşti vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie, în februarie curent, un specialist al secţiei administrativ-militare a raionului Şoldăneşti, a pretins de la o persoană 1000 lei. Pentru această sumă inculpatul a promis că-i poate determina pe membrii Comisiei de recrutare-încorporare la acordarea amânării de la serviciul militar pentru 1 an din motive de sănătate.

În celălalt caz, în martie curent, specialistul secţiei administrativ-militare din Floreşti, a pretins de la un tânăr 7500 lei pentru a-i determina pe membrii Comisiei de recrutare-încorporare să-i acorde amânarea de la serviciul militar până la împlinirea vârstei de 27 de ani.

Ambii funcţionari au fost reţinuţi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie, imediat după primirea banilor estorcaţi. Inculpaţii au interdicţia de a părăsi localitatea, iar la demersul procurorilor, unul dintre aceştia a fost suspendat din funcţie până la pronunţarea sentinţei.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 5 ani închisoare sau amendă de până la 3 mii unităţi convenţionale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By