Deputaţii ameninţaţi cu moartea CER RETRAGEREA IMUNITĂŢII parlamentare a „ucigaşului” Petrenco

gherman

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman şi Viceministrul Economiei Octavian Calmîc au confirmat faptul că au fost ameninţaţi cu moartea de către deputatul comunist, Grigore Petrenco. În acest sens, cei doi deputaţi au înaintat un demers la Procuratura Generală prin care cer pedepsirea lui Petrenco şi retragerea imunităţii parlamentare.

„M-am adresat cu clarificări către domnul deputat să mă asigur că am înţeles corect mesajul dumnealui, la care am primit răspunsul afirmativ. Cu domnul viceministru Calmîc noi am făcut demers procurorului general cu solicitarea de a analiza această situaţie şi ameninţările făcute în prezenţa martorilor la adresa noastră. Am cerut retragerea imunităţii acestui deputat şi tragerea lui la răspundere penală pentru declaraţiile lansate la adresa membrilor guvernului”, a declarat Gherman.

„Niciodată nu m-am gândit că pentru faptul că am liberalizat regimul de vize pentru călătoriile cetăţenilor în spaţiul european şi pentru că am negociat acordul de asociere între RM şi UE voi fi vreodată ameninţată cu moartea de către un deputat din Parlamentul RM”, a adăugat Ministrul afacerilor externe.

„Într-adevăr deputatul Petrenco ne-a agresat verbal, am înaintat acest demers, vom lua măsurile necesare ca să fie tras la răspundere aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Va fi unul din cetăţenii RM care va beneficia de pe urma activităţii noastre profesionale”, a conchis Calmîc.

foto:timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By