Danemarca RECUNOAŞTE: Rasmussen avea la el un MICROFON în timpul unei discuţii secrete cu Putin

rasmussen putin

Danemarca a confirmat faptul că discuţia secretă dintre preşedintele rus, Vladimir Putin şi secretarul general al NATO,Anders Fogh Rasmussen a fost înregistrată. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc în 2002, la Bruxelles, când Danemarca preluase preşedinţia UE.

Un jurnalist care atunci realiza un film documentar despre Rasmussen a mărturisit că a fixat un microfon de haina premierului danez în timpul conferinţei de presă care a avut loc înainte de întâlnirea cu Putin. După conferinţă, Fogh a uitat să scoată microfonul, astfel discuţia dintre cei doi a fost înregistrată şi utilizată în documentar.

Menţionăm că Vladimir Putin l-a acuzat, joi, pe Rasmussen că a înregistrat discuţia, apoi a publicat-o fără să-i ceară permisiunea.

„La una dintre întâlnirile noastre…când era prim-ministru al Danemarcei m-a chemat la o întâlnire privată, care nu era planificată, am acceptat … Se pare că avea un reportofon la el cu care a înregistrat în secret conversaţia noastră, iar apoi a publicat-o în presă. Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud!”, a povestit Vladimir Putin.

„A explicat ca a înregistrat acea conversaţie pentru posteritate. Să înregistrezi pentru posteritate – sigur, sunt flatat. Totuşi, ar fi trebuit măcar să mă anunţe sau să îmi ceară permisiunea înainte de a publica negocierile. Ce încredere mai poate exista după asemenea incidente?”, s-a întrebat liderul rus.

Anterior, reprezentanţii NATO au negat toate acuzaţiile lui Putin, adăugând că Rasmussen nu a avut niciodată un reportofon în incinta Guvernului şi că este foarte atent la … microfoane.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By