CULMEA CINISMULUI // Vlad Filat, președintele de paie al Federației de Judo (DOC, FOTO/VIDEO)

filat

2 noiembrie 2012. Prim-ministrul Vlad Filat devine noul preşedinte de onoare al federaţiei de judo! Premierul i-a luat locul prim-vicepreşedintului Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Decizia a fost luată la adunarea generală a forului de profil iar cu acestă ocazie şefii judoului moldovenesc speră să aibă susţinere din partea autorităţilor odată cu începerea noului ciclu olimpic.

Entuziasmat la culme, premierul declara atunci următoarele:

„În primul rând mă onorează această alegere, iar pe tatami voi fi atunci când va fi nevoie. În măsura posibilităţilor voi acorda atenţie şi sprijinul pentru ca federaţia să se dezvolte.”

De atunci, în maniera care îl caracterizează Filat a participat la toate evenimentele publice organizate de federația pe care o reprezintă doar pe hârtie și la televizor. Aflăm de pe site-ul PLDM că ultima sa ieșire în calitate de președinte de onoare al Federației a avut loc chiar în ianuarie curent.

„ În acest caz concret este vorba despre o investiţie privată. Câţiva antreprenori au luat decizia să contribuie la dezvoltarea comunităţii lor, oferind generos acest spaţiu pentru antrenamentele de Judo. Cu cât mai mulţi copii şi tineri vor avea acces la activitate sportivă, cu atât mai sănătoasă va fi societatea noastră. Sportul în masă trebuie să fie un obiectiv strategic pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pentru că aceasta înseamnă sănătate, disciplină, capacitatea de a lupta şi a învinge, în fine înseamnă o pregătire mai bună pentru viaţă”, a spus Vlad Filat la ceremonia festivă de inaugurare a sălii.

Toate bune și frumoase, doar că… Chiar din acest video devine clar că aportul personal a lui Vlad Filat este zero, iar în sala respectivă s-a aflat doar în calitate de … președinte de paie! Și mai mereu a fost așa.
Să trecem însă la subiectul propriu-zis. Am intrat în posesia unui document interesant, emis de Federația de Judo din Republica Moldova în data de 13.03.2014, înregistrat cu numărul de ieșire 27, care îi este adresat omului de afaceri Renato Usatîi.

În scrisoarea respectivă, semnată de Veaceslav MANOLACHI, tînărului politician îi este solicitată suma de 170 000 de lei în vederea participării lotului național de Judo la Campionatul European Seniori care se va desfășura la data de 24-27 aprilie 2014 în Montpellier, Franța. Pe document este pusă și rezoluția lui Usatâi: «ACHITAT».
O fi lumea cinică, dar chiar într-atât ?…

пппп

Scandalurile din jurul «generozității» lui Filat pe bani străini au tot inundat presa o bună perioadă de timp. Vă amintiți probabil de microbuzul dăruit cu mult fast de către Filat în campania „Dăruiești și Câștigi” de la PRO TV, care s-a dovedit până la urmă că nu a fost achitat de către liderul PLDM? Dar despre casele inexistente de la Cotul Morii «construite» cu banii lui Renato Usatîi ? Dar despre toate centrele de sănătate sau grădinițe la deschiderea cărora eroul nostru participă, chiar dacă a fost demis din funcția care i-ar permite acest lucru pentru bănuieli de săvârșirea actelor de corupție ?

Cam așa stau lucrurile și la federația de Judo din Republica Moldova – Filat participă la toate evenimentele publice în calitatea sa de președinte de paie, pentru a mai obține puncte electorale, iar conducerea federației este nevoită să se descurce cum poate și trecând peste cinism să ceară bani chiar de la dușmanii lui Filat.
Vorba ceea, puterea e în adevăr!

 

You may also like

Comments are closed.

By