Cozi mai mici la frontieră în perioada sărbătorilor de Paşte

vama

Pentru a preîntâmpina aglomerările şi cozile imense în perioada sărbătorilor Pascale, Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră va suplimenta numărul colaboratorilor punctelor de trecere a frontierei atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieșire. În funcţie de situaţie, ar putea fi mărit şi numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea traseelor naţionale şi frontierei de stat.

Totodată, vor fi întreprinse acţiuni pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, prin intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, instituţiile cu atribuţii la frontieră, precum şi cu organele administraţiei publice locale.

Fluxul de persoane şi mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 ore şi, în cazul în care se vor înregistra creşteri semnificative a numărului de călători peste graniţă, ofiţerii specilaizaţi din cadrul instituţiilor de frontieră vor fi repartizaţi în acele puncte de trecere pentru a face faţă impedimentelor apărute. La fel, a fost pregătită tehnica specială de control vamal, iar controlul vamal va fi efectuat în baza analizei de risc.

Suplimentar, Serviciul Vamal comunică că şi pe segmental transnistrean vor fi întreprinse acţiuni de simplificare a controlului vamal în cadrul posturilor interne cu suplinirea colaboratorilor vamali şi efectuarea unui control vamal selectiv.

Anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paști la frontiera de stat au fost înregistrate peste un million de traversări persoane, dintre care circa 694 mii au fost moldoveni, precum şi aproximativ 204 mii traversări mijloace de transport. Cel mai solicitat punct de trecere a fost Otaci, urmat de punctele de trecere Leuşeni, Aeroport Chişinău, Vălcineţ şi Sculeni.

Cetăţenii care intenţionează să traverseze frontiera de stat prin anumite posturi vamale, pot accesa pagina web a Serviciului Vamal, traficul on line, unde pot face cunoştinţă în regim on line cu numărul mijloacelor de transport care se află în posturile vamale. Această opţiune va ajuta să planificaţi ruta optimal din timp.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By