CONFIRMAT! Omul de afaceri, Ilan Shor, în fruntea Consiliului Băncii de Economii. GHIMPU avea dreptate

shor

Omul de afaceri, Ilan Shor a fost ales, cu vot unanim, în calitate de Preşedinte al Consiliului Băncii de Economii. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul unei şedinţe BEM. Totodată, în calitate de vicepreședinte al Consiliului a fost desemnat Ivan Ursu.

„Consiliul băncii a aprobat cererea de demisie a președintelui Băncii de Economii, Ivan Crivceanschi, în legătură cu transferul la alt loc de muncă. În calitate de preşedinte interimar al băncii a fost numit Viorel Bîrca, vicepreședinte”, se menționează într-un comunicat al companiei.

În calitate de vicepreşedinte al Băncii a fost numit Constantin Paladi.

Reamintim că astăzi liderul PL Mihai Ghimpu a organizat o conferinţă de presă în care a ţinut să menţioneze că încă în 2011 a atenţionat asupra situaţiei de la Banca de Economii. Totodată, liberalii l-au acuzat pe fostul premier Vlad Filat că prin acţiunile sale şi ale subordonaţilor săi a prejudiciat statul cu miliarde de lei prin aducerea BEM în pragul falimentului.

““Eu am tras alarma din 2011 când intenționat au fost acordate credite de sute de milioane de lei pentru reducerea cu bună știință a prețului acțiunilor Băncii de Economii. Inițial BEM a oferit credite neperformante aducând statului pierderi de 2,4 miliarde de lei. Astfel, o acțiune care costa cel puțin 42 de lei s-a vândut pentru 5 lei. Totul a putut fi făcut pentru că în Consiliul de Administrație erau doar membri PLDM dirijați de Filat și Shor. Putem spune că Vlad Filat, cu ajutorul lui Ilan Shor, au adus prejudicii statului şi pun în pericol sistemul bancar al Republicii Moldova”, a declarat Ghimpu.

Partidul Liberal a mai criticat vânzarea a aproape 25% din acţiunile Băncii de Economii către Vneşekonombank din Federaţia Rusă. Mai multe, vedeţi aici.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By