BLOG // Filat folosește vizele pe post de detergent pentru curățarea imaginii lui

filat1

Dupa ce a ieșit cu inițiativa populistă legată de 7 aprilie, inițiativa cu care și-a surprins până și colegii de partid, nu doar Coaliția, acum îl vedem pe Filat că iese în ample campoanii de PR prin care oamenii să înțeleaga că el, Vlad Filat, este cel care a făcut ca vizele să fie eliminate și că ar fi cazul ca oamenii să uite de păcatele lui de corupție, de interceptări și alte angele sau vicoli.

Domnule Filat, lăsați țara asta să se bucure de liberalizarea vizelor, nu folosiți până și această rară bucurie a noasră pentru a obține dividente de imagine pe care categoric nu le meritați.

Filat nu înțelege că meritul pentru eliminarea vizelor nu-i aparține! Până și Rusia are un merit mai mare decat Filat pentru eliminarea vizelor, prin gafele și presiunile pe care le-a făcut. Desigur că Iurie Leancă, Natalia Gherman, dar și ceilalți ministri au infinit mai multe drepturi să se laude cu aceasta reușită decât cel care a fost demis pentru corupție, care în loc să reformeze fiscul și vama, le mulgea în modul cel mai primitiv.

Filat incearca acum să îi ia fața lui Leancă și Coaliției. Nimic nou. Va amintiti de AIE? Va amintiti cum își trăgea Filat toate meritele pe el? Nimic nu s-a schimbat, acest om nu a învățat nimic din ce i s-a intamplat și nici nu o să învețe. Invidia că Leancă este cel mai de încredere politician din țară, în timp ce el a cazut pe un loc 5-6, nu foarte departe de Dodon și Mocanu, îl face pe Filat să caute disperat modalități prin care să-i fure colegului său de partid din succes.

E o gândire politică primitivă, care nu face decât să arate cu câtă disperare își dorește Filat să revină în functie și cât de frustrant e pentru el locul pe care îl ocupa în prezent, la marginea anonimatului politic. Astfel de comportament arată insă că AIE nu a murit, metodele de tristă amintire sunt înca valabile, chiar daca acum avem o Coalitie Pro Europeana, un nume nou, dar obiceiurile tot vechi au rămas. Domnule ex premier Filat, chiar credeti că cetățenii au vreun merit în eliminarea vizielor? Dar miniștrii și functionarii din Guvern care au muncit zi de zi pentru îndeplinirea angajamentelor? Poate acceptați ca dupa meritele domniei voastre, să aiba și acestia un cât de mic merit? E adevărat că cetățenii nu candidează și nu au nevoie de PR, dar ei voteaza, nu uitati!

Sursa: http://vox.publika.md/politica/filat-foloseste-vizele-pe-post-de-detergent-pentru-curatarea-imaginii-lui-512577.html#sthash.x6SqvUSX.dpuf

You may also like

Comments are closed.

By