ADMINISTRAŢIA unei grădiniţe din capitală, SUSPECTATĂ de acumulare ilegală de bani (VIDEO)

foto_62

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Ciocana au iniţiat investigaţii în privinţa administraţiei unei grădiniţe de copii. Factorii de decizie şi corpul didactic al grădiniței sunt suspectaţi de către poliţie că ar fi acumulat mijloace băneşti de la părinţii copiilor.

Conform primelor informaţii acumulate în procesul de documentare a cazului, s-a constatat că persoanele, de la începutul anului 2013, lunar, ar fi cerut şi adunat bani de la părinţi în fondul instituţiei. Astfel, de la un părinte era solicitată suma de 300 lei, iar în grădiniţă erau înregistraţi 271 de copii. Forţele de ordine bănuiesc că sumele de bani erau utilizate în scopuri personale.

În rezultatul percheziţiilor demarate în birourile angajaţilor au fost depistate şi ridicate registre de evidenţă a banilor acumulaţi de la părinţi. În prezent, poliţia şi procuratura au acumulat probe suficiente în vederea intentării unei cauze penale conform prevederilor art. 327 “Abuzul de putere sau abuzul de serviciu”Cod penal al RM, care prevede amenzi în mărime de la 6 000 la 16 000 de lei sau închisoare pe un termen de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

moldova24.info, cu referire la Inspectoratul General al Poliţiei

You may also like

Comments are closed.

By