Viceprim-ministrul Eugen CARPOV s-a întâlnit cu Radojko BOGOJEVIC

Carpov-Bogojevic-28.01.2014

Viceprim-ministrul Eugen CARPOV a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko BOGOJEVIC.

Întrevederea a avut loc în contextul pregătirilor pentru următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2″, planificată pentru 10-11 aprilie.

Oficialii au discutat despre ultimele evoluţii regionale legate de situaţia din Ucraina, precum şi situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Cu referire la agenda procesului de negocieri, Viceprim-ministrul pentru reintegrare a subliniat importanţa continuării dialogului constructiv în cadrul mecanismelor existente. Totodată, în vederea desfăşurării eficiente a rundelor de negocieri, Eugen Carpov s-a exprimat în favoarea menţinerii consultărilor la toate nivelurile, inclusiv prin implicarea activă a partenerilor internaţionali din proces.

De asemenea, Viceprim-ministrul a subliniat că la moment Chişinăul este interesat în rezolvarea problemelor cu care se confruntă şcolile cu predare în grafia latină şi accesul fermierilor la terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca. În acest sens, Eugen Carpov a menţionat că pe 1 aprilie la Chişinău va avea loc o şedinţă a reprezentanţilor politici, în cadrul căreia partea moldovenească va aborda subiectele în cauză.

La rândul său, Reprezentantul Special al OSCE a reiterat necesitatea menţinerii dialogului politic activ între actorii implicaţi în procesul de reglementare, în conformitate cu principiile şi procedurile negocierilor în formatul „5+2″. De asemenea, Radojko Bogojevic a dat asigurări că la formularea agendei pentru următoarea rundă de negocieri se va ţine cont de viziunile Chişinăului şi Tiraspolului, cu respectarea rigorilor internaţionale.

Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, va efectua, astăzi, 26 martie, o vizită la Tiraspol.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By